sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Käsirengas

Lasihelmen kimallusta


Alla olevan kuvan käsirenkaassa on käytetty mm. sini-harmaata särölasihelmeä ja vaaleansininen hopeafolio helmi. Korun sisällä kulkee koruvaijeri. Käsirenkaan metalli osat ovat hopeoituja ja korussa on säätöketju.


 

keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Kvartsi

 Kivihelmiä


Eilistä päivää piristi saapunut helmilähetys. Tällä kertaa posti toi mukanaan aitoja kivihelmiä. Joukossa oli mm. howliittia, lumikvartsia, ruusukvartsia sekä obsidiaania. Mielessä on monta koru ideaa, jotka odottavat toteuttamista. Toden näköisesti korujen toteutus jää ensi viikkoon, koska tälle loppuviikolle on luvassa leivontaa ja juhlia . Eräs läheinen menee naimisiin ja hänelle olisi tarkoitus tehdä hääkakut ja voileipäkakut.

mm. tällaisia ihanuuksia posti toi  =) 
(kuvassa ruusukvartsi- ja lumikvartsi nauhaa)



Alla olevassa kuvassa on aiemmin tehty käsirengas. 
8mm kokoista lumikvartsia ja 10 mm kokoinen musta akaatti. 
Käsirengas on linkitetty hopeoidulla kuparilangalla.



Tässä vähän tietoa kvartsista

Lumikvartsi on ehkä kaikkein yleisintä kvartsia. Siitä käytetään myös nimeä maitokvartsi. Se esiintyy lumenvärisenä monien kivilajien päämineraalina ja kalliorakojen täytteenä. Kallion oteloissa kvartsi voi kiteytyä kauniiksi kuusisivuisiksi läpinäkyviksi kiteiksi. Tuolloin siitä käytetään nimeä vuorikide.

Ruusukvartsi on läpikuultavaa, tavallisesti vaaleanpunaista kvartsia. Litiumista johtuva väri vaihtelee ruusunpunaisesta violettiin. Lähes aina massamaisena esiintyvä ruusukvartsi on usein halkeillut ja siinä on vaaleita pilvimäisiä sulkeumia.

Savukvartsin väri vaihtelee savunruskeasta tummanruskeaan. Se esiintyy kiteinä vuorikiteiden ja ametistien tapaan ja seurassa kallion onteloissa, mutta myös massamaisena. Mustaa savukvartsia sanotaan morioniksi.

Sinikvartsi on ruusukvartsin tapaan usein halkeillutta. Väriltään se on tavallisesti kirkkaan tai samean sinistä, väri johtuu siinä olevista krokidoliittisulkeumista.

Keltakvartsi on luonnossa irtokappaleina esiintyvää kvartsia. Keltakvartsiksi sanotaan lumikvartsia, joka on esimerkiksi raudan vaikutuksesta värjäytynyt keltaiseksi. Normaalisti keltainen väri on voimakkain kiven ulkopinnassa, joskus värjäytyminen on ollut niin tasaista, että kappale on kauttaaltaan tasaisen keltainen.


Lähteet: 
http://www.geologia.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=156&Itemid=138

maanantai 18. lokakuuta 2010

Lasihelmi kaulakoru

 Säihkettä ja kimallusta


Löysin eräästä liikkeestä aivan ihastuttavia, monikerroksisia kukkia, jotka kimaltelevat valon osuessa kuin kristallit. Tästä kirkkaasta kukasta tein kaulakorun yhdessä rubiininpunaisten lasihelmien kanssa.
Edellä mainittuihin kukkiin ihastuin niin paljon, että oli pakko tilata samanlaista kukkaa myös muun värisenä. Nyt helmirasiassani odottaa koruun pääsyä myös vaaleanpunainen, vaalean liila ja vaalean vihreä, kerrostettu lasihelmi kukka.


Hopea kaulakoru

 Rubiininpunaista ja hopeaa

Tämä kaulakoru on tehty hopeasta ja rubiininpunaisista lasihelmistä. Itselleni olen tehnyt samanlaisen korun, mutta osittain läpinäkyvillä, valkoisilla helmillä. Samaan sarjaan tein myös käsirenkaan ja korvakorut.